ПОИСК
Світ

Вів від житлових будинків: у Білорусі розбився військовий літак

13:44 19 травня 2021
Білорусь

У середу, 19 травня, у Білорусі розбився військовий літак Як-130 Військово-Повітряних Сил. Про це повідомляє Telegram-канал «Відгвинта. Авіація Білорусі» з посиланням на джерело з військової сфери.

Катастрофа сталася у Барановичах.

«Як-130 ВПС РБ розбився у Барановичах. За попередньою інформацією, екіпаж до останнього вів літак від житлових будинків», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що один з парашутів був помічений недалеко від місця падіння літака.

РЕКЛАМА

Разом з тим, за інформацією агенції «БЕЛТА», під час аварії літака під Барановичами загинули два льотчики.

РЕКЛАМА


За інформацією TUT.BY, льотчики до останнього вели літак від житлової забудови. Катапультувалися на низькій висоті. На козирку двоповерхового будинку досі висить парашут.

Очевидець повідомив, що в небі було чотири літаки. Потім він почув звук, схожий на удар, і побачив дим, який підіймався з району приватної забудови. Решта три літаки полетіли. Пізніше місце аварії облітав вертоліт.

РЕКЛАМА

За попередньою інформацією, льотчики готувалися до авіашоу, яке повинне було пройти до Дня міста.

 


Раніше «ФАКТИ» розповідали про авіакатастрофу під Чугуєвом на Харківщині, у якій загинули 26 курсантів та офіцерів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба.

Урядова комісія назвала головною причиною катастрофи військового літака відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів та недостатню професійну підготовку екіпажу.

812

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів